Передплата 2024 ВЗ

Україна отримає 4,5 млрд доларів з Цільового фонду Світового банку

  • 25.11.2022, 11:45
  • 566

Міністр фінансів України та Регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи підписали угоду про надання Україні гранту на 4,5 млрд доларів, який скерують на забезпечення пенсійних виплат та окремі програми державної соціальної допомоги

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Грантові кошти надали США. Їх скерували до Цільового фонду багатьох донорів як третього додаткового фінансування у межах проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

Відтак, 4,5 млрд доларів спрямують на забезпечення оплати житлово-комунальних послуг, підтримки малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

Міністр фінансів України Сергій Марченко повідомив, що зазначені грантові кошти дозволять й надалі забезпечувати виплати заробітних плат, соціальних і пенсійних виплат та допомогу для внутрішньо переміщених осіб в умовах боротьби з російськими загарбниками.

«Ми вдячні уряду США та команді Світового банку за тривалу співпрацю, фінансову підтримку та солідарність з Україною», — наголосив Сергій Марченко.

Наразі в Україні впроваджують спільний з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проєкт «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» на 6,3 млрд доларів та 1,441 млрд євро, з них грант — 5,8 млрд доларів.

Ці кошти скеровані на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери, забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, а також оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій як на національному, так і регіональному рівнях.

Схожі новини