Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україну вперше прибув глава МЗС Британії

  • 25.11.2022, 10:30
  • 802

Міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі анонсував новий пакет підтримки Україні

Міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі у Києві зустрівся із Дмитром Кулебою, очільником МЗС України. Фото ЗМІ
Міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі у Києві зустрівся із Дмитром Кулебою, очільником МЗС України. Фото ЗМІ

Клеверлі заявив, що Велика Британія стоїть «пліч-о-пліч з Україною», і що війна росії «зазнає невдачі».

Він анонсував додатковий пакет допомоги Україні. Окрім 24 карет швидкої допомоги, Україні передадуть 11 машин екстреної допомоги, зокрема — шість броньованих автомобілів.

У пакеті також — 3 млн фунтів стерлінгів на допомогу у відновленні інфраструктури, зокрема — шкіл та притулків, які зруйнували окупанти.

Кошти також спрямують на підтримку жертв сексуального насильства під час агресії рф.

Клеверлі додав, що взимку рф прагнутиме «зламати рішучість України своїми жорстокими нападами на цивільне населення, лікарні та енергетичну інфраструктуру».

В умовах регулярних бомбардувань Києва, візит глави МЗС, який відбувся після візиту до української столиці прем'єра Ріші Сунака відбувається з високим рівнем безпеки.

«Наша підтримка триватиме стільки, скільки буде потрібно цій чудовій країні для відновлення» — наголосив Клеверлі.

Окрім зустрічей з більшістю українського політичного керівництва, Клеверлі також відвідає центр для біженців та школу, яку відкриють незабаром після відновлення за підтримки Великої Британії. Він також зустрінеться зі співробітниками посольства Великої Британії та людьми, які працюють над захистом прав людини в Україні.

Схожі новини