Передплата 2024 «Добра кухня»

Мера Харкова оштрафували за російську мову в ефірі телемарафону

  • 24.11.2022, 17:05
  • 1 247

Мера Харкова Ігоря Терехова оштрафували на 3400 гривень, бо під час телемарафону «Єдині новини» він говорив недержавною мовою

Ігор Терехов. Фото із мережі
Ігор Терехов. Фото із мережі

Про це повідомив мовний омбудсмен Тарас Кремінь.

Він затвердив постанову про накладення адміністративного стягнення — штрафу за порушення Тереховим Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Як йдеться у постанові, мер у зверненнях до мешканців міста Харкова в ефірі телемарафону «Єдині новини» застосовував недержавну мову і так порушив частину першу статті 12 Закону.

Через це на нього наклали адміністративне стягнення — штраф 3400 грн.

«Також винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді попередження за порушення частини 6 статті 27 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», відповідно до якої офіційні інтернет-представництва Харківського міського голови у Facebook та Telegram мають бути виконані державною мовою.

Відповідно до статті 291 Кодексу України про адміністративні правопорушення зазначені постанови набирають законної сили після закінчення терміну на їх оскарження: 4 грудня 2022 року", — йдеться у повідомленні.

Схожі новини