Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна може вступити у ЄС навіть під час війни: заява

  • 21.11.2022, 09:50
  • 895

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина переконана, що вступ України до ЄС не може залежати від завершення війти або деокупації

Ольга Стефанішина. Фото із мережі
Ольга Стефанішина. Фото із мережі

Про це вона заявила у Канаді під час Галіфакської безпекової конференції.

Віцепрем'єрка переконана, що навіть у разі, якщо остаточне завершення війни затягнеться, це не стане перепоною для звершення вступу України до ЄС.

«Я не буду робити жодних прогнозів щодо часу, але коли йдеться про членство, то динаміка війни не буде вирішальним фактором. Ми можемо вступити в ЄС навіть у разі, якщо війна не буде остаточно завершена», — заявила вона.

Стефанішина не уточнила, які елементи війни можуть затягнутися до того часу, коли питання вступу до ЄС перейде до практичної площини, але нагадала, що раніше Україна та ЄС уклали торгівельну політичну угоду попри наявність окупованих територій.

«Нагадаю, що ми уклали Угоду про асоціацію, коли Крим був анексований і почалася війна у Донецькій та Луганський областях, але це не вплинуло на запуск зони вільної торгівлі, про це навіть не було окремих застережень», — наголосила вона.

Як відомо, Кіпр, що є членом ЄС, не контролює усю свою територію — північна частина острова має статус окупованої Туреччиною.

Схожі новини