Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні розпочали евакуацію з Херсонської та Миколаївської областей, — Верещук

  • 20.11.2022, 16:45
  • 940

На півдні України триває добровільна евакуація з деокупованих територій

Віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Фото ОПУ
Віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Фото ОПУ

Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Добровільна евакуація з деокупованих територій півдня України вже розпочинається, а держава бере на себе всі витрати та відповідальність, пов’язані з цим процесом. Тобто, йдеться про те, що кожен за бажанням може виїхати в більш безпечні регіони, а держава забезпечить їх доставку, проживання, медичне забезпечення і таке інше», — зазначила урядовець.

Вона додала, що мешканці деокупованого Херсона, з якими вона розмовляла, хочуть евакуюватися. Зокрема, йдеться про вразливі категорії громадян, які не можуть дати собі ради.

«Наше завдання — дійти до кожного, запропонувати їм виїхати через Миколаїв або Кривий Ріг у західні області. У нас є на це кошти, є розуміння і найголовніше — досвід… Бо ми вже це робили на Харківщині, Донеччині тощо», — наголосила віцепрем'єр-міністр.

Тим часом очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомили, що в деокупованих населених пунктах області складають списки охочих евакуюватися.

У Миколаєві діє транзитний пункт, де люди можуть перебувати упродовж тижня перед виїздом. Звідти їх за бажанням відправляють у різні регіони України, де для них підготували місця для проживання.

Схожі новини