Передплата 2024 «Добрий господар»

Джонсон вертається з відпустки, щоб поборотися за крісло прем'єр-міністра

  • 21.10.2022, 09:30
  • 886

Сьогодні колишній прем'єр-міністр повертається з відпустки, щоб почати участь у кампанії з обрання нового лідера Консервативної партії та прем'єр-міністра Великої Британії

Фото: reuters
Фото: reuters

Борис Джонсон у приватному порядку вже закликає депутатів-консерваторів підтримати його повернення на Даунінг-стріт, обіцяючи, що тільки він може виграти наступні загальні вибори для Торі, пише The Telegraph.

За даними видання, колишній прем'єр-міністр просить іншого потенційного кандидата Ріші Сунака зв’язатися з ним і «знову бути разом» в уряді.

Джонсон повернеться з відпустки на Карибах уже в п’ятницю, а на суботу запланована зустріч прихильників кампанії, очолюваної Джейкобом Різ-Моггом.

Жоден прем'єр-міністр не повертався на другий термін після відходу з посади після лейбориста Гарольда Вілсона, а до нього — сера Вінстона Черчилля, британського політичного кумира Джонсона.

Тільки ті члени парламенту, які отримають підтримку від 100 з майже 360 членів парламенту Торі, пройдуть у перший тур виборів. У претендентів є час до 14:00 понеділка, щоб зібрати необхідні голоси.

Схожі новини