Передплата 2024 «Добра кухня»

У Будинку Офіцерів експонують світлини про вправних логістів ЗСУ: як за дві години замінити мотор у БМП

Або як за два тижні відремонтувати «Гаубицю-777», щоб була, як нова

Фото Олени Ніколаєвич
Фото Олени Ніколаєвич

У середу, 19 жовтня, у Львівському Будинку Офіцерів відкрили унікальну експозицію фотографій «Обличчя логістики ЗСУ».

Це про талановитий технічний персонал, який ремонтує зразки озброєння та військової техніки для ЗСУ. Вхід на виставку безкоштовний.

Експозиція складається із шістнадцяти авторських фотографій Олександра Бабича, Сергія Каташа та Михайла Лєбєдєва, де показано діяльність особового складу військових частин озброєння Командування Сил логістики ЗСУ в умовах повномасштабного вторгнення рф.

Герої фотографій — слюсарі-ремонтники, чистильники, складальники, комплектувальники, електрогазозварники, фрезерувальники, токарі, ковалі, столяри, маляри, швачки та інші вузькопрофільні фахівці технічного забезпечення, яких залучають до виконання завдань, аби пришвидшити перемогу України у війні з рф.

На виставку у Будинок Офіцерів прийшли чимало людей у військовій формі, мистецтвознавців, фотографів та логістів, які ремонтують техніку. Багатох гостей вразило те, що серед тих, хто ремонтує чи фарбує бойові машини — представниці прекрасної половини людства.

Фотографи передали емоції людей, які в спеціальних цехах трудяться над ремонтом спецтехніки для знищення ворога. На одній із робіт є гасло експозиції «Вірю в ЗСУ! Вірю в перемогу».

Як сказав у коментарі для «ВЗ» заступник голови Львівської ОВА Іван Собко, який завітав на виставку, проєкт «Обличчя логістики ЗСУ» — Всеукраїнська просвітницька кампанія національно-патріотичного виховання.

«Речі, які сьогодні робить ЗСУ та весь український народ важко передати словами, — ділиться враженнями чиновник Львівської ОВА. — Колись експерти будуть досліджувати надздібності, фаховість, надоперативність наших логістів. Бо це виставка про них і про те, як за дві години можна замінити мотор у БМП. За дві години! Наші токарі можуть самостійно виточувати запчастини, які спеціально виготовляють лише на заводах. І токарі це роблять з такою точністю, як на заводах, де є сучасне обладнання. Це феноменальні речі. Будемо привозити на цю виставку дітей, нехай гордяться нашими ЗСУ».

За словами Івана Собка, оперативність в ремонті військової техніки свідчить про те, що ми давно переросли деякі вимоги НАТО.

«Вражає оперативність і фаховість, — продовжує розмову чиновник. — Наші хлопці за два тижні навчилися ремонтувати „Гаубицю-777“. Цього вчать місяці».

Схожі новини