Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вперше за 29 років фестиваль книги відбудеться в онлайн-форматі

У Львові розпочав роботу 29-ий міжнародний BookForum

Учасники пресконференції з нагоди відкриття 29-го міжнародного BookForum (зліва направо) Софія Челяк, Наталія Бунда, Діана Берг і Олександр Михед. Фото автора
Учасники пресконференції з нагоди відкриття 29-го міжнародного BookForum (зліва направо) Софія Челяк, Наталія Бунда, Діана Берг і Олександр Михед. Фото автора

Попри загрози і виклики, спровоковані повномасштабним вторгненням росії в Україну, черговий BookForum у Львові таки відбудеться. На пресконференції з нагоди відкриття 29-го міжнародного BookForum, яка відбулася у культурно-мистецькому просторі America House Lviv, йшлося про важливість об'єднання діячів культури в боротьбі проти варварської агресії з боку росії, про необхідність вести діалоги, піднімати болючі питання і шукати на них відповіді.

Ідея цьогорічного Lviv BookForum виникла з нових реалій, в яких опинився світ після 24 лютого 2022 року. Тому і теми розмови спікерів будуть напряму пов’язані з війною, яку веде росія проти нашої держави, а саме: майбутній європейський устрій після перемоги України, роль пропаганди у сучасній війні та покарання російських пропагандистів на рівні з військовими злочинцями, організація майбутнього трибуналу для всіх винуватців, що вчиняють геноцид українського народу.

За словами одного з організаторів Lviv BookForum 2022, британського журналіста, письменника, фахівця з медіа та пропаганди Пітера Померанцева, ключове повідомлення, яке кожен має зрозуміти після Форуму, — геноцид має на меті знищення культурної ідентичності.

«Впевнений: культура є метою геноциду, — каже Пітер Померанцев. — Однак культура є також тим, що ми даємо у відповідь».

У цьогорічному Lviv BookForum братимуть участь відомі й авторитетні іноземні та українські спікери з Великої Британії - Філіп Сендс, Олівер Було, Ніл Гейман, Рейчел Кларк, Генрі Марш, Міша Гленні з Австрії, з США Джанін Ді Джованні, Джо Лі Андерсон, Майкл Катакіс та багато інших.

Львівський BookForum 2022 відбуватиметься 6−9 жовтня у гібридному форматі: закриті офлайн події з трансляцією на весь світ. (Програму Lviv BookForum 2022 можна знайти на сайті «ВЗ»).

Читайте також: «Навіть у темні дні війни фестиваль продовжує сміливий акт опору»

Схожі новини