Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові стартував 31-й Lviv BookForum

  • 03.10.2024, 15:30
  • 211

Вчора, 2 жовтня, у Львові розпочався 31-й Міжнародний літературний фестиваль Lviv BookForum

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР

Протягом 3−6 жовтня у Пороховій вежі та восьми локаціях у середмісті Львова відбудуться близько 150 подій: панельні дискусії, публічні інтерв'ю, зустрічі з відомими авторами, обговорення та майстер-класи, Ніч поезії.

«Ми прагнемо створити простір для дискусій про виклики, які постають перед сучасним світом, з огляду на історичні уроки та боротьбу за права людини. І розпочати нашу програму ми би хотіли з розмови з професором, головою департаменту германістики й славістики Манітобського університету Мирославом Шкандрієм, який дослідив антиімперські твори в українській літературі від Сковороди до 90-их років. Його праця показує тяглість літературних поколінь в протидії імперії, і це нам нагадування про те, що ми не самі, і наша опірність на цьому етапі боротьби з росією, це зокрема завдяки їхній роботі», — зазначила програмна директорка фестивалю Софія Челяк.

Під час урочистого відкриття організатори форуму наголосили, що головна тема цьогорічного форуму — «Сила спільнодії».

Зазначимо, що у 2024 році на Lviv Book Forum не буде традиційного книжкового ярмарку. За словами організаторів, це сталося через низку причини, зокрема через питання безпеки. Водночас учасники подій зможуть придбати книжки безпосередньо на локаціях, де відбуватимуться заходи.

31-й Міжнародний літературний фестиваль Lviv BookForum відбувається за підтримки Open Society Foundations, Посольства Великої Британії в Україні, Міжнародного фонду «Відродження», Європейського Союзу за програмою «House of Europe», Goethe-Institut у Києві, Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні, Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень