Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На одне робоче місце — два кандидати

Про тенденції щодо робочих місць розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Бариляк

Станом на 23 вересня на обліку у Львівському обласному центрі зайнятості перебуває 8 тисяч безробітних (для порівняння, на таку дату 2021 року — 16 тисяч). Попри війну, ринок праці відновлюється, вакансій щоразу меншає. Зарплата по вакантних посадах — близько десяти тисяч гривень. Це на тисячу гривень більше, ніж торік.

Про це повідомив на брифінгу директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Бариляк.

За його словами, надкритичним ринок праці на Львівщині був у два перших місяці повномасштабного вторгнення рф. «У березні та квітні ситуація була складною, особливо у нашій співпраці з роботодавцями. Була невизначена ситуація: що далі? Частина роботодавців звільняли працівників, — наголошує чиновник. — До честі деяких роботодавців, вони зберегли колективи, зокрема завдяки тому, що отримали фінансову підтримку від уряду. Була компенсація за часткове безробіття. До червня ситуація почала поліпшуватися. Зараз у нас два безробітних на одне робоче місце. Це найкращий показник в Україні».

Директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда додав: «Покращення на ринку праці пов’язане з тим, що тверезо оцінено: бізнес повинен працювати».

Також ринок праці, каже пан Куйбіда, неабияк пожвавили релоковані підприємства, які працюють у Львові та області.

Василь Бариляк відзначив, що тут є одна проблема — деякі релоковані підприємства вимагають кваліфікації робітничих професій, які в нас в дефіциті. Йдеться про підприємства оборонпрому. Доводиться проводити для працівників курси з перекваліфікації.

Схожі новини