Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росіяни вирішили відтермінувати референдуми, — росЗМІ

  • 11.09.2022, 20:15
  • 718

Через контрнаступ ЗСУ росія відтермінувала так звані «референдуми про приєднання до рф» окупованих територій Донбасу, а також Запорізької, Харківської та Херсонської областей

Через контрнаступ ЗСУ на півдні та сході України псевдореферендумів наразі не буде. Фото ГУР МОУ
Через контрнаступ ЗСУ на півдні та сході України псевдореферендумів наразі не буде. Фото ГУР МОУ

Про це передає російське видання «Медуза» з посиланням на два джерела з кремля.

Вони пояснили журналістам, що єдиною причиною цього рішення є успішний контрнаступ українських військ на Харківському напрямку.

Джерела також додали, що пов’язаних із кремлем політтехнологи, які працювали в Харківській та Запорізькій областях, уже відкликали до росії.

«******* [поспішно поїхали] усі. Надійшов наказ їхати додому», — зазначило джерело.

За інформацією видання, на Херсонщині російські політтехнологи, які готували референдум, поки що досі є.

Видання нагадало, що на початку вересня секретар генради «єдиної росії» перший віце-спікер Ради Федерації Андрій Турчак заявив, що референдуми «правильно і символічно» зробити 4 листопада — у День народної єдності. Це була перша конкретна дата референдумів.

За даними Медузи, на початку війни у кремлі були впевнені, що зможуть анексувати нові території вже у квітні. Потім через невдачі на фронті дедлайн перенесли на травень, а потім і на 11 вересня — цього дня в рф відбуваються регіональні вибори.

Однакорганізувати їх у вересні також не вдалося. Відтак, як стверджують джерела «Медузи», під тиском путіна, якому «не терпиться» «приєднати» нові території, в адміністрації президента рф встановили «остаточну» дату — 4 листопада.

За даними одного зі співрозмовників «Медузи», вже наступного тижня окупаційні «військово-цивільні адміністрації» українських територій мали б офіційно оголосити про початок підготовки до листопадового референдуму. Тепер усі ці плани «на стопі», «про листопад уже не йдеться».

Співрозмовники «Медузи» із кремля, наголосили: російська влада не розуміє, коли зможе повернутися до обговорення конкретних дат можливого голосування, — це залежить від того, як розвиватиметься контрнаступ України.

Прессекретар президента росії дмитро пєсков на запитання «Медузи» про референдуми так і не відповів.

Схожі новини