Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До Дрогобича на зимівлю виш із Покровська «перелокують»

Цього тижня в Трускавці, як інформує пресслужба міста-курорту, побувала делегація з Покровська Донецької області на чолі із заступником міського голови Олександром Фроловим

Сьогодні це прифронтове місто нещадно обстрілюється російським агресором. Знищено критично важливу для забезпечення життєдіяльності громади, на території якої проживає близько 50 тис. людей, інфраструктуру. Все порушено. Із великими збоями працює система централізованого водопостачання. Всім зрозуміло, що взимку Покровськ не опалюватиметься. Нагально постало питання зимової евакуації жителів міста. Найперше йдеться про найбільш вразливі категорії - інвалідів та стареньких.

Дуже важливо, щоб наші співвітчизники із Донеччини отримали прихисток, мали можливість перезимувати у регіонах, де бойові дії не ведуться.

Міський голова Трускавця Андрій Кульчинський запевнив Олександра Фролова, що в Трускавці евакуйовані знайдуть розуміння та підтримку.

Домовлено, що місто «Нафтусі» прийме сім'ї, в яких виховуються діти з інвалідністю. До 100 осіб додатково поселять у санаторії «Джерело», де переселенці з дітьми проживають із початку війни. Ще 60 осіб, йдеться про медичних працівників із сім'ями, зможуть поселитись в одному з корпусів Міжнародної реабілітаційної клініки професора Володимира Козявкіна. Це приміщення наразі не використовується. Проживаючим тут людям, на відміну від тих, хто зупиниться у «Джерелі», доведеться платити за комунальні послуги. Гості, звісно ж, подякували за підтримку. Вдячні трускавчанам за виявлену солідарність. А самі поїхали далі. Олександр Фролов та його місійна група мають чітке сформульоване завдання: знайти на зиму прихисток для щонайменше 20 тис. жителів Покровська.

У сусідньому з Трускавцем Дрогобичі також виявили готовність допомогти співвітчизникам із Донеччини. Це у розмові з нами підтвердив міський голова Дрогобича Тарас Кучма. За його словами, вже досягнуто попередньої домовленості про перебазування з Покровська до Дрогобича Донецького національного технічного університету. І викладачі мають «перелокуватись», і студенти. Виш функціонуватиме на базі однієї з дрогобицьких шкіл.

Схожі новини