Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Її витягли із вирви, яку зробила російська ракета: у Львові врятували жінку із Бахмута

  • 23.08.2022, 13:45
  • 776

Оксану засипало землею, коли на вулиці Бахмута вибухнула ракета. Лікарі врятували жінці життя, а нині борються за її змогу ходити

Фото Романа Каймана
Фото Романа Каймана

Про це повідомило Перше медичне об'єднання Львова.

У день вибуху 40-річна Оксана з чоловіком поверталися від подруги. Останнє, що пам’ятає жінка — дзвін у вухах, різкий біль в руці та важкість землі, котра, як тоді здавалося, заживо її ховає. З останніх сил вона покликала чоловіка, якого відкинуло вибуховою хвилею. Однак він її почув.

Її госпіталізували у лікарню у Дніпрі з уламковими пораненнями правої легені, печінки, обширними ранами лівого плеча, відкритими переломами обох ніг та правої руки. Одинадцять днів жінка пробула у реанімації.

Коли її стан дещо стабілізувався, евакуаційним потягом Оксану привезли до Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб'єднання Львова.

У відділенні травматології та ортопедії Центру травми жінці доліковують рани живота, рук та ніг. Наразі триває боротьба за її розтрощену кінцівку. Лікарі намагаються врятувати ліву ногу від ампутації. Також з жінкою працює команда реабілітологів та психотерапевтів.

Лікування та реабілітація Оксани, як і інших пацієнтів, які постраждали від війни, відбувається у межах проєкту UNBROKEN Ukraine.

Схожі новини