Передплата 2024 «Добрий господар»

Правильний початок дня

  • 19.08.2022, 07:00
  • 1 353

Щоб день удався, треба починати його правильно. Добра звичка випивати натщесерце 1 склянку теплої води з медом або лимоном. Це запустить метаболізм й дозволить увесь день почуватися бадьоро

Вода + мед. Навіщо пити воду з медом?

Медяна вода стимулює природний процес в організмі - активізує діяльність шлунка. Сприяє розщепленню жирових запасів, що корисно для охочих скинути зайву вагу. Мед — сильний імуностимулюючий засіб. Розчи­нений у воді, всі властивості він зберігає, а корисні речовини засвоюються швидше. Це ще й дієвий засіб для профілактики за­студних захворювань. Вода з медом що­ранку — чудовий глистогінний засіб. Цей напій створює для паразитів несприятливі умови, за яких вони гинуть.

Як пити медяну воду?

У склянці теплої води (не вище 40°С, інакше всі корисні властивості меду зникнуть) розчиніть 1 ч. ложку меду й випийте натщесерце. Почи­нати снідати можна вже за 20−30 хвилин.

Вода + лимон.

Вода з лимоном натще­серце працює майже так само, як і вода з медом: запускає метаболізм, заряджає енергією на весь день, підвищує опірність організму різним захворюванням. Найваж­ливіший компонент лимона — аскорбінова кислота — сприяє зміцненню стінок судин, повертає їм еластичність й очищає від хо­лестеринових бляшок. Антиоксиданти, що містяться в лимоні, стимулюють виведення токсинів із крові, печінки й інших органів. Лимонний сік містить пектин і клітковину, що допомагає в боротьбі із зайвою вагою.

У склянку теплої води покласти кружечок лимона, розім'яти його або додати 1 ч. лож­ку лимонного соку. В склянку з водою мож­на додавати й мед, і лимонний сік.

Світлана Лісна.

Схожі новини