Передплата 2024 ВЗ

США незадоволенні критикою українського керівництва з боку Спартц, — CNN

  • 08.08.2022, 12:57
  • 898

Керівництво та колеги конгресвумен Вікторії Спартц незадоволенні заявами, які шкодять американсько-українським відносинам та агресивною критикою на адресу українського керівництва

Фото: Радіо Свобода
Фото: Радіо Свобода

CNN з посиланням на джерела пише, що недавно представники ради національної безпеки США та Державного департаменту спеціально для Спартц влаштували двогодинний брифінг, щоб пояснити недоречність її поведінки.

За даними видання, американські посадовці побоюються, що заяви Спартц можуть підірвати довіру до Володимира Зеленського та завдати шкоду американсько-українським відносинам.

«Я намагаюся їй пояснити, що прекрасно знаю про проблему корупції. Але говорити про корупцію зараз, коли вони під облогою — це все одно, що обклеювати ванну шпалерами, коли будинок навколо горить. Це контрпродуктивно», — заявив CNN один з конгресменів від Республіканської партії.

За даними телеканалу, три провідні республіканці з ключових комітетів Палати представників — з питань закордонних справ, розвідки та збройних сил — закликали Спартц пом’якшити свою позицію.

«Ми всі говорили з нею. Це дратує людей, тому що шкодить справі», — заявив інший співрозмовник CNN з-поміж республіканців.

Спартц хоче наступного року приєднатися до комітету Палати представників у закордонних справах, але через її поведінку окремі республіканці попередили керівництво партії, що будуть «дуже засмучені» у разі такого призначення.

За даними телеканалу, проблеми зі Спартц розпочалися ще на початку березня, коли двопартійна делегація Конгресу — переважно з комітету закордонних справ — поїхала до Польщі на український кордон.

Спартц не була запрошена, але теж поїхала — власним коштом. Там вона зв’язалася з делегацією та взяла участь у деяких зустрічах. Її несподівану появу спочатку сприйняли позитивно, але конгресвумен проявила себе не з найкращої сторони.

«Вона була як слон у посудній крамниці. Я не знаю, чи це розчарування, чи вона відчувала, що не отримує достатньо потрібної інформації, але вона була просто грубою», — сказав один із конгресменів від Республіканської партії.

Схожі новини