Передплата 2024 «Добра кухня»

Про що говорили путін з Макроном напередодні вторгнення рф в Україну: деталі

  • 26.06.2022, 16:14
  • 1 066

У Франції журналісти розкрили подробиці телефонної розмови президентів Макрона та путіна 20 лютого

Про що говорили путін з Макроном напередодні вторгнення рф в Україну: деталі
Про що говорили путін з Макроном напередодні вторгнення рф в Україну: деталі

В основі документального фільму «Президент, Європа і війна», який вийде на телеканалі France 2 наступного тижня, — дев’ять хвилин телефонної розмови Емманюеля Макрона і володимира путіна, повідомляє Радіо Свобода.

Розмова путіна з Макроном, уривки з якої включені у фільм, відбулася вранці 20 лютого, на тлі різкого загострення ситуації на Донбасі та стягування російських військ до кордону з Україною, але ще до будь-яких офіційних кроків російської сторони.

«Я хотів би, щоб ви спочатку дали мені своє розуміння ситуації і, можливо, абсолютно прямо, коли ми говоримо віч-на-віч, сказали мені, які ваші наміри», — такими словами почав розмову Макрон.

«Що я можу сказати? Ви самі бачите, що відбувається», — відповів путін, після чого звинуватив українського президента Володимира Зеленського у «брехні», а самого Макрона — у бажанні переглянути Мінські угоди про врегулювання на Донбасі.

Макрон не погодився з таким трактуванням, що привело до гарячого обміну думками. На нарікання путіна про те, що пропозиції бойовиків «не чують», Макрон, як випливає з фільму, відповів: «Нам наплювати на пропозиції сепаратистів!» — обґрунтувавши це тим, що вони не є стороною Мінських угод.

Врешті-решт путін погодився на пропозицію Макрона зустрітися з президентом США Джо Байденом, проте наполіг на тому, щоб дата саміту поки не призначалася, оскільки його потрібно підготувати.

Розмова закінчується словами путіна: «Не хочу приховувати від вас, що я зараз хотів піти пограти в хокей. Ось, я говорю з вами зі спортзалу».

Фото: EPA

Схожі новини