Передплата 2024 «Добре здоров’я»

путін заявив, що росія не блокує українське зерно

  • 24.06.2022, 18:55
  • 1 057

Президент рф володимир путін переконує, що росія не перешкоджає експорту українського зерна з території України

путін заявив, що росія не блокує українське зерно
путін заявив, що росія не блокує українське зерно

Як заявив він під час виступу на саміті «БРІКС плюс», все залежить від «конструктивної позиції» Києва.

«Істерію навколо вивезення зерна з України через чорноморські порти роздмухують штучно. Хочу ще раз наголосити, що росія не перешкоджає вивезенню українського зерна з території цієї країни і готова забезпечити вільний прохід суден із зерном у міжнародні води, якщо, звичайно, українські військові розмінують порти відвантаження та прилеглу акваторію», — зазначив Путін.

Він стверджує про наявність «відповідного розуміння» з представниками секретаріату ООН.

«Але не вистачає, як і раніше, одного — конструктивного підходу з боку сьогоднішньої київської влади», — стверджує Путін.

Президент рф також вважає, що українське зерно начебто глобально не впливає на світовий ринок зерна.

Також він переконаний, що причиною різкого зростання інфляції є «результат багаторічної та безвідповідальної політики країн «великої сімки».

«Хочу наголосити ще раз: різке посилення інфляції не вчора відбулося — це результат кількох років. Воно стало результатом багаторічної і до того ж, наголошу, безвідповідальності макроекономічної політики країн „великої сімки“, безконтрольної емісії та накопичення незабезпечених боргів», — заявив путін.

«Стрибок цін на базові сільгосптовари, такі як зерно, найбільше вдарив саме по країнах, що розвиваються, в яких хліб і борошно є необхідним засобом виживання для основних верств населення», — додав російський президент.

Фото із мережі

Схожі новини