Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Польща проти перенесення «Євробачення-2023» з України

  • 20.06.2022, 08:45
  • 841

Відтак, польське міністерство культури закликає до переговорів з Україною щодо «Євробачення-2023»

Польща проти перенесення «Євробачення-2023» з України
Польща проти перенесення «Євробачення-2023» з України

Польща не погоджується із рішенням Європейського мовного союзу (EBU) про позбавлення України права приймати «Євробачення-2023» і підтримує позицію щодо необхідності переговорів про це, йдеться у спільній заяві міністерства культури і національної спадщини РП та правління польського національного телеканалу TVP.

Відтак, польська сторона висловлює жаль з приводу того, що EBU в односторонньому порядку позбавив українського державного мовника — Національну суспільну телерадіокомпанію України — права на організацію конкурсу «Євробачення» у 2023 році і розпочав переговори щодо цього з британським телеканалом BBC.

«Ми запевняємо українського суспільного мовника у нашій постійній підтримці щодо пошуку такої організаційної моделі для конкурсу „Євробачення-2023“ наступного року, яка враховуватиме участь якомога більшої частки українських учасників і продюсерів, а також аудиторії з цієї країни», — йдеться у спільній заяві міністерства й TVP.

Заяву підписали віцепрем’єр — міністр культури і національної спадщини Польщі Пьотр Глінський, а також голова та член правління TVP Яцек Курський і Матеуш Матишкович.

Фото із мережі

Схожі новини