Передплата 2024 ВЗ

Байден "дуже поважає" Зеленського, - посол США в Україні

  • 12.06.2022, 10:55
  • 795

Посол США в Україні Бріджит Брінк запевнила, що президент США Джо Байден "дуже поважає" Володимира Зеленського за його лідерство, яке той продемонстрував протягом війни із росією

Байден "дуже поважає" Зеленського, - посол США в Україні
Байден "дуже поважає" Зеленського, - посол США в Україні

Як пише Цензор.НЕТ, про це пані посол сказала в коментарі РБК-Україна.

«Це не заслуговує на те, щоб бути новиною. росія намагається знищити українську націю та її культуру, США не залишаться осторонь і не дозволять цьому статися. Президент Зеленський та народ України надихнули світ своєю хоробрістю та стійкістю, показавши світові, що Україну ніколи не підкорить росія», — наголосила дипломат.

Вона запевнила, що Байден «дуже поважає» Зеленського за його лідерство, яке той продемонстрував протягом війни з рф.

«США вже надали 5,3 мільярда доларів допомоги у сфері безпеки, зокрема — 4,6 мільярда доларів після того, як росія розпочала своє повномасштабне вторгнення у лютому, щоб дати Україні можливість захистити себе, та разом із нашими союзниками та партнерами ми продовжуватимемо підтримувати Україну», — наголосила Брінк.

Нещодавно американське агенство Bloomberg опублікувало матеріал із заявою Байдена, в якій він стверджує, що Зеленський нібито проігнорував попередження Вашингтону про те, що росія готується вторгнутися в Україну.

«Я знаю, що багато хто вважав, що я, можливо, перебільшую, але я знав, і ми мали дані для підтвердження, що він (путін — ред.) збирався перетинати кордон. Не було жодних сумнівів. І Зеленський не хотів цього чути, як і багато інших», — цитувало Байдена агенство Bloomberg.

Фото із мережі

Схожі новини