Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Для 125-ї окремої бригади передали речей на понад 13 мільйонів гривень»: Ростислав Тістик

13 мільйонів 300 тисяч гривень - саме на таку суму вдалось закупити та передати на фронт необхідні речі для військових із 125-ї окремої бригади ТрО ЗСУ

«Для 125-ї окремої бригади передали речей на понад 13 мільйонів гривень»: Ростислав Тістик
«Для 125-ї окремої бригади передали речей на понад 13 мільйонів гривень»: Ростислав Тістик

Необхідні кошти зібрали за два місяці. Це результат роботи Центру підтримки 125 окремої бригади ТрО ЗСУ, який працює на базі благодійного фонду «125». Допомагали партнери, бізнес, громадськість та волонтери.

Центр підтримки 125 окремої бригади ТрО ЗСУ — проєкт, який започаткували волонтери для збору необхідних речей.

Про зібрані речі для фронтовиків

«За перший місяць нам вдалося залучити приблизно 6,3 млн гривень (в сукупності це тепловізори, каски, бронежилети, одяг). Також передали 125 бригаді автомобіль. А за травень вдалося зібрати більше. Це приблизно ще 7 млн. грн», — розповів для «ВЗ» координатор Центру підтримки 125 бригади ТРО ЗСУ, народний депутат України Ростислав Тістик.

За його словами, захисникам із 125 окремої бригади ТрО ЗСУ передали 625 касок, 504 бронежилети, 13 тепловізорів, 2 автомобілі, продукти харчування, медикаменти, техніку, одяг та взуття…

Начальник речової служби 125 бригади ТрО ЗСУ Олександр Хорошун зазначив, що проблеми із забезпеченням, які виникають у бійців бригади, оперативно вирішують.

«Завдяки забезпеченню Збройних сил України, а також громадських організацій, благодійного фонду та інших джерел є високий відсоток забезпечення нашої бригади. Підрозділи, які працюють безпосередньо в районі виконання бойових завдань, забезпечені на 100%. Тут ми доукомплектовуємося і близькі до повного забезпечення. Але виникають певні прогалини у різних видах забезпечення. Зокрема, завдяки цьому благодійному фонду ми оперативно вирішуємо проблеми», — розповів Олександр Хорошун.

Про потреби фронту

Найбільша потреба на фронті, каже Ростислав Тістик, це каски. Їх важко дістати, вони досі у дефіциті.

«Їх катастрофічно бракує у світі, не тільки для України. Нині наше військо — приблизно 800 тисяч військовослужбовців, і, відповідно, є потреба кожну голову прикрити. І, зокрема, це може бути розхідний матеріал, бо потрапили уламок чи куля, і цю каску викидають, — пояснив Ростислав Тістик.- Також фронтовикам необхідні тепловізори, приціли і навіть саперні лопатки».

Фото автора

Схожі новини