Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Японці проклинають путіна за допомогою стародавнього ритуалу з лялькою вуду

  • 10.06.2022, 15:30
  • 817

У храмах міста Матсудо на сході країни стали з'являтися ритуальні солом'яні ляльки з обличчям володимира путіна. Парафіяни прибивають їх великими цвяхами до священних дерев

Японці проклинають путіна за допомогою стародавнього ритуалу з лялькою вуду
Японці проклинають путіна за допомогою стародавнього ритуалу з лялькою вуду

Про це повідомляє місцеве видання Mainichi.

До фігурок із обличчям російського президента прикріплені записки з його ім'ям, датою народження та молитвою «про знищення зла». За словами священників, зазвичай такі ляльки використовують для того, щоби накласти прокляття. Це така японська версія ляльки вуду.

Згідно з давньою традицією, пронизане цвяхом місце на ритуальній ляльці відповідає ділянці тіла, в якій у людини має щось захворіти. Відповідно до японського звичаю у ляльку не треба встромляти голки, її достатньо прибити до дерева біля храму.

Служитель храму Акаги біля станції Шин-Матсудо виявив ляльку з обличчям путіна та двома цвяхами — у районі голови та грудей.

Станом на 7 червня було виявлено вже 10 таких ляльок однакової форми. Це викликало невдоволення священнослужителів, які вважають храми священним місцем, не призначеним для прокляття.

До того ж священні дерева знаходяться під захистом місцевого законодавства. Представник храму Юкіхіро Таджима зазначив, що розуміє почуття людей, які хотіли б припинення війни в Україні. «Але, будь ласка, припиніть робити ритуали зі священним деревом», — звернувся до парафіян Таджіма.

За даними поліції, ляльки бачили на територіях щонайменше 10 храмів. На камеру спостереження одного з храмів потрапив чоловік із предметом, схожим на ляльку вуду. Порушника шукають.

«Бувши дитиною, я одного разу бачив таку ляльку в храмі Шініто, але так багато ляльок в одному районі раніше ніхто не залишав», — зазначив Катсуакі Носе, заступник керівника поліції району.

Фото: скрін з відео

Схожі новини