Передплата 2024 «Добрий господар»

«путін хоче домінування в Європі, це його божевільна ідея»

  • 30.05.2024, 15:59
  • 420

Петро Порошенко в інтерв'ю болгарському агентству BGNES Agency заявив, що для якнайшвидшої перемоги України західні союзники мають дати необхідну зброю, фінансову підтримку, закрити повітряний простір і запровадити пекельні санкції проти росії. П’ятий президент застеріг Захід: путін хоче домінування в Європі, тому його треба зупинити в Україні

«Ми хочемо поставок зброї, закриття повітряного простору, пекельних санкцій проти росії, фінансової підтримки України, щоб перемога була якнайшвидшою», — сказав Петро Порошенко.

«путіну не потрібен Крим. І Донбас путіну не потрібен. Які докази? Він повністю зруйнував Донбас. Якщо ви сьогодні побачите картину у Вугледарі, Бахмуті, Авдіївці, Мар'їнці, Лисичанську, Сєвєродонецьку та інших містах, то на цій території немає життя. путін хоче знищити Україну, тому що йому навіть сама Україна не потрібна. путін хоче домінування в усій Європі. Це божевільна ідея імператора», — наголосив Порошенко.

«Одного дня путін може сказати, що Болгарія теж була частиною російської імперії. У німецькому місті Дрезден він служив, і він вірить, що багато німців у Дрездені приймуть росію. Так само, як він очікував, що хтось привітає його в Україні. Тому єдиний урок, який ми маємо засвоїти, це те, що ми маємо бути єдиними, сильними та рішучими. Ми не повинні дозволяти путіну нас лякати і не повинні йому довіряти. Моя категорична рекомендація Болгарії та нашим партнерам по НАТО — давайте зупинимо путіна в Україні. Давайте не будемо зупиняти це в інших країнах, чи то в Болгарії, чи Румунії, чи Польщі», — сказав Порошенко.

«Коли путін каже, що він готовий до мирних переговорів, будь ласка, не вірте йому. путін — офіцер КДБ, спеціально навчений брехати. Я можу це підтвердити за п’ять років свого президентства. Не дивіться на те, що він говорить, дивіться на те, що він робить. У той день, коли він заявив, що готовий до переговорів, він атакував торговий центр у Харкові балістичними ракетами, крилатими ракетами та керованими бомбами. Там загинули мирні жителі, у тому числі діти, десятки отримали важкі поранення. Це лише один шокуючий момент в одному українському місті, після одного нападу путіна. Це ціна, яку Україна платить за тих, хто все ще думає, що, можливо, путін скаже їм щось позитивне. Ні! путін розуміє тільки мову сили, і щоб вести ефективні переговори, ми повинні бути сильними».

«Знаєте, хто найкращий мирний переговірник з путіним? Хто найкращий дипломат? Це Збройні сили України. І ми повинні зробити їх сильнішими. Нам потрібно покращити їхні можливості. Поставити їм зброю та нові технології, накласти санкції на росію, щоб зменшити можливості путіна фінансувати війну, забезпечити фінансові ресурси та дати запрошення до НАТО. Це найкраща відповідь путіну», — сказав Петро Порошенко.

Схожі новини