Передплата 2024 «Добрий господар»

Журналісти: нардепка "Слуги народу" Безугла координує дії військових на сході країни від ОП

  • 05.06.2022, 13:37
  • 1 243

Нардепка Мар'яна Безугла підтвердила, що "долучилася до оборони держави" на сході, але стверджує, що наказів військовим не віддає

Журналісти: нардепка "Слуги народу" Безугла координує дії військових на сході країни від ОП
Журналісти: нардепка "Слуги народу" Безугла координує дії військових на сході країни від ОП

За словами журналістки Яніни Соколової, Безугла «контролює військові операції в Сєвєродонецьку». Також журналістка опублікувала фото, яке їй надіслали військові.

«Фото зроблене у штабі на сході країни. На ньому депутат від партії „Слуга народу“ Мар'яна Безугла, яка темним лицарем від Офісу президента контролює військові операції у Сєвєродонецьку. Дає вказівки командуванню. Висловлює претензії, хто, де і як має бути, і в цілому координує дії військових як людина згори», — написала журналістка.

Цю інформацію підтвердив головний редактор порталу «Цензор.Нет» Юрій Бутусов, у якого наприкінці травня виник конфлікт із Безуглою.

«Так, підтверджую інформацію Яніни Соколової, що народний депутат Безугла на одній із ділянок фронту знаходиться на командному пункті та бере безпосередню участь у постановці бойових завдань командирам підрозділів. Для забезпечення її діяльності на цю ділянку направлені старші начальники, яких перемістили від їхніх безпосередніх обов’язків», — написав він.

У коментарях у Бутусова кілька людей опублікували ще одне фото Безуглої у формі, імовірно, у штабі на сході країни. На цьому кадрі видно її обличчя.

Фото: Oleg Shevcov
Фото: Oleg Shevcov

Після цього сама Безугла написала у фейсбук, що як членкиня комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки вважає обов'язковим для себе, зокрема, працювати і на сході країни. Безугла додала, що вона є резервісткою першої черги, але не її не призвали, бо вона — нардепка України.

«Це ще й обов"язок долучатися до оборони держави з військовими через призму депутатських можливостей та повноважень. Я вже пояснювала і повторю: якщо комусь з опозиційних до президента політсил щось не подобається, це їхнє право. Але у війні чинити розкол і звинувачувати когось, що він у зоні бойових дій, — це за гранню», — заявила політикиня.

У коментарях на уточнення, чи ставить нардепка завдання військовим, вона відповіла: «Ніяких наказів не віддаю, звичайно. Контроль і допомога».

Фото: Марʼяна Безугла/фейсбук

Схожі новини