Передплата 2024 ВЗ

ЗСУ йдуть в наступ на Запорізькому напрямку, - екскомандир "Азова"

  • 11.05.2022, 10:40
  • 1 546

росіяни перекидають сили на цей напрямок, але не можуть просунутися вперед

ЗСУ йдуть в наступ на Запорізькому напрямку, - екскомандир "Азова"
ЗСУ йдуть в наступ на Запорізькому напрямку, - екскомандир "Азова"

Про це повідомив екскомандир полку «Азов» Максим Жорін, передає «24 канал».

Згідно із його даними, для росіян Запорізький напрямок — один з перспективних для розгортання свого наступу, тому вони перекидають туди свої основні сили. Зокрема, війська агресора скеровують туди сили з-під блокадного Маріуполя.

«Той напрямок, в якому ми працюємо та виконуємо свої задачі, ворог розглядає як один з перспективних для розгортання свого наступу, і саме сюди перекидає основні сили. Зокрема, останнім часом перекидають сили з-під Маріуполя теж сюди, на Запорізький напрямок, там, де ми, власне кажучи, працюємо», — розповів Жорін.

Попри активні спроби росіян пройти вперед, понад тиждень тому українським воїнам вдалося їх зупинити. Через це окупанти врізалися у позиції Збройних Сил України. Це дало змогу українським військовим почати просуватися вперед.

«Десь тиждень, навіть більше — півтора, до цього наша основна задача була — це стримування ворога та стримування наступу, що нам, в принципі, вдалося — ми змогли зупинити їх, ворог не може більше просуватись вперед, він просто врізався в позиції Збройних Сил та українських військових, і сьогодні дійсно ми маємо змогу не тільки утримувати свої позиції, а виходити вперед і виносити українські позиції потроху вперед», — повідомив військовий.

Він додав, що в планах в української армії — просуватись, допоки ЗСУ звільнять всю територію України.

Наразі російські війська тимчасово окупували частину Запорізької області, обмеживши Україні вихід до Азовського моря.

Читайте також: російська армія відстає від планів путіна щодо України, — Пентагон

Фото з мережі

Схожі новини