Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленському, Тихановській та Овсянніковій присудили "Премію ЗМІ за свободу"

  • 21.04.2022, 19:05
  • 729

Нагороду німецької WMG, яка цьогоріч присвячена боротьбі за свободу у Східній Європі, отримають президент України, лідер білоруської опозиції та російська журналістка

Зеленському, Тихановській та Овсянніковій присудили "Премію ЗМІ за свободу"
Зеленському, Тихановській та Овсянніковій присудили "Премію ЗМІ за свободу"

Президент України Володимир Зеленський, лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська та російська журналістка Марина Овсяннікова отримають німецьку «Премію ЗМІ за свободу» («Freiheitspreis der Medien»).

Нагороду цьогоріч присвятили боротьбі за свободу у Східній Європі.

Про це повідомила медіагрупа Weimer Media Group (WMG).

Церемонія нагородження відбудеться 22 квітня під час організованого WMG саміту пам'яті Людвіґа Ергарда (Ludwig Erhard) у комуні Гмунд-ам-Тегернзе у федеральній землі Баварія. Її, за попередніми даними, провадитиме голова фракції Європейської народної партії у Європарламенті Манфред Вебер (Manfred Weber).

«Українці, білоруси та росіяни стоять на передовій боротьбі проти зла, проти війни та тиранії у Східній Європі та мужньо захищають свою, а також нашу свободу. Словами, справами, великою відвагою та своїми життями», — йдеться в обґрунтуванні журі.

«Премію ЗМІ за свободу» присуджують увосьме. її віддають громадським діячам, які, на думку журі, особливо прихильні до свободи вираження думок, соціальної взаємодії, політичного діалогу та демократії. Раніше її отримали ексканцлер Австрії Себастіан Курц (Sebastian Kurz), президент СРСР Михайло Горбачов та нинішній міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер (Christian Lindner).

Читайте також: Жадан став лауреатом премії Свободи

Фото з мережі

Схожі новини