Передплата 2024 «Добра кухня»

Зеленський розповів, скільки Україні має необхідних засобів протиповітряної оборони

  • 18.05.2024, 18:45
  • 470

Україна має тільки чверть необхідних засобів протиповітряної оборони для захисту своїх територій. Київ потребує понад сто літаків для протидії російській авіації

Фото: BBC
Фото: BBC

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю AFP, цитує Barron’s.

Через посилення російських атак Київ подвоїв свої прохання щодо посилення виснаженої ППО. Зеленський зауважив: «Сьогодні ми маємо приблизно 25 відсотків того, що нам потрібно для захисту України. Я говорю про протиповітряну оборону».

Окрім того, наразі рф має перевагу в повітрі, що обмежує можливості України в захисті міст та утримуванні лінії фронту. Глава держави пояснив, що винищувачі потрібні «для паритету з росією».

«Щоб росія не мала переваги в повітрі, у нашому флоті має бути 120−130 сучасних літаків… щоб захистити небо від трьохсот [російських] літаків», — сказав він.

Також Зеленський розкритикував Захід за заборону для України на використання зброї, наданої Європою та США, для ударів по території росії.

«Вони можуть вдарити по нас зі своєї території — це найбільша перевага, яку має росія, і ми не можемо нічого зробити з їхніми системами [озброєння], розташованими на російській території, за допомогою західної зброї. Ми не маємо жодного права», — наголосив президент.

Схожі новини