Передплата 2024 ВЗ

російські війська розпочали битву за Донбас, а ми будемо боротись та захищатись, - Зеленський

  • 19.04.2022, 09:45
  • 491

Нічого українського не віддамо, а чужого нам просто не потрібно

російські війська розпочали битву за Донбас, а ми будемо боротись та захищатись, - Зеленський
російські війська розпочали битву за Донбас, а ми будемо боротись та захищатись, - Зеленський

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у своєму зверненні.

«Зараз вже можна констатувати, що російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися. Значна частина всієї російської армії зараз сконцентрована для цього наступу. Скільки б туди не зганяли російських військових, ми будемо боротись. Ми будемо захищатись. Ми будемо це робити щоденно. Нічого українського не віддамо, а чужого нам просто не потрібно», — заявив президент.

Глава держави зазначив про необхідність виробити чітке розуміння розвитку економіки після війни, назвавши при цьому низку пріоритетів.

«Потрібно детально опрацювати, щоб коли війна завершиться, ми були повністю готові. Ми розробляємо комплексний план, який передбачає відбудову зруйнованого, модернізацію державних структур та максимальне прискорення розвитку України», — сказав Зеленський.

На його думку, «йдеться не тільки про обсяг роботи, а й про переосмислення того, як буде розвиватись країна надалі, які галузі можуть стати основою зростання після війни, які рішення і ресурси необхідні, щоб збільшити рівень переробки в Україні і не торгувати сировиною, як це було раніше».

Станом на цей час, сказав він, якщо уважно послухати всі дискусії, які ведуться в нашій країні щодо післявоєнного відновлення, основна тема у них — про гроші.

«Але я завжди наголошую, що гроші — це не фундамент для розвитку країни. Ідеї, люди — ось фундамент», — наголосив Зеленський.

Читайте також: Медведчук просить президентів України та рф обміняти його на жителів і оборонців Маріуполя

Фото: сайт ОП

Схожі новини