Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівщина ще не досягла критичної межі щодо місць для поселення біженців

У медичному пункті вокзалу з переселенцями працює психологічна служба

Львівщина ще не досягла критичної межі щодо місць для поселення біженців
Львівщина ще не досягла критичної межі щодо місць для поселення біженців

У Львові та області побільшало точок прийому переселенців: крім головного залізничного вокзалу, це станція Підзамче та Червоноград. Тут надають першу медичну допомогу, харчування, одяг, консультації психологів… Станом на 11 березня, у Львівській області облаштовано 135 тисяч місць для поселення переселенців, зайнято 117 тисяч. Резерв для поселення ще є.

Про це сказав на брифінгу директор департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда.

Про житло для біженців

На залізничних станціях з переселенцями працюють представники громадських організацій. Каже, хаосу немає, волонтери працюють злагоджено.

«Ми не досягли критичної межі щодо місць для поселення біженців, — наголошує чиновник. — Залучаємо усю соціальну та адміністративну інфраструктуру».

Читайте також: Вільних квартир вже немає…

Про психологів на вокзалі

Радниця голови Львівської обласної військової адміністрації Галина Бордун додала: «На головному залізничному вокзалі працює пункт медико-психологічної допомоги. Тут допомагають, як правило, жінкам з дітьми. Сформовано групи медиків з державного та приватного секторів. Чергують на вокзалі цілодобово. Є окремий штат психологів. Вони працюють з людьми, які стоять у черзі на шатл-бас до Шегині, чи очікують на потяг. За зміну на роботу приходить сімдесят медиків».

Начальник управління транспорту та зв'язку Львівської обласної військової адміністрації Степан Рудницький каже, що за добу у Львівську область прибуває тридцять евакуаційних потягів, пасажиропотік — 25−30 тисяч осіб за добу. За останні дні є спад пасажиропотоку.

Читайте також: Максим Козицький закликав підприємців відкрити магазини, кафе, ресторани…

Фото ЛОВА

Схожі новини