Передплата 2024 ВЗ

Максим Козицький закликав підприємців відкрити магазини, кафе, ресторани...

Львівщина має зробити усе можливе, аби економіка трималася на плаву. Тим часом зі сходу України сюди починають передислоковувати підприємства

Максим Козицький закликав підприємців відкрити магазини, кафе, ресторани...
Максим Козицький закликав підприємців відкрити магазини, кафе, ресторани...

9 березня офіційний сайт Львівської обласної військової адміністрації зазнав серйозної хакерської атаки, півдня не працював. Сайт згодом відновили та оприлюднили на ньому новини про поточний стан справ життя області в умовах воєнного стану. Коли сайт не працював, новини можна було читати на офіційних телеграм-каналах державних структур.

Про це повідомив на брифінгу голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Сайт Львівської обласної військової адміністрації — це ще не найгірше, що могло трапитися у сьогоднішній нелегкій ситуації, — каже Козицький. — Ми його відновили, все добре. Львівщина — надійний тил. Надзвичайних ситуацій за останню добу в області не трапилося. Минулої доби ми покращували проїзд по основних трасах області: перевели блокпости у режим спостережних пунктів. Це дасть змогу пришвидшити доставку гуманітарних вантажів, а також зброї та всього небідного для фронту. Львівщина надалі є гуманітарним хабом».

Про роботу бізнесу

Максим Козицький звернувся до підприємців Львівської області: «Прошу відкрити свої магазини, кафешки, ресторани. Відновіть роботу і дайте можливість людям почуватися комфортно навіть під час війни. Щоб люди, які працюють, отримували зарплати, а держава — податки. Це зараз вкрай важливо. Тут треба зробити все можливе, щоб економіка утрималася. Намагаємося передислокувати сюди підприємства зі сходу України. Підприємці, які хочуть тут працювати, звертайтеся. Надамо інформацію про вільні виробничі площі. Надамо контакти „Укрзалізниці“, яка перевезе виробничі потужності. Звертаюся до місцевих підприємців: якщо маєте виробничі приміщення, площі, потенціал — зголошуйтеся до нас».

Читайте також: У Польщі ухвалили закон про надання підтримки українським біженцям

Про нові пункти прийому біженців

Максим Козицький повідомив, що Львівська область надалі буде приймати біженців з гарячих регіонів, де йде війна. Немає такого поняття, що не помістимо. Нагадаємо, нещодавно голова Львівської ОТГ Андрій Садовий сказав, що у Львові уже немає, де розміщати переселенців, офіційно уже прийнято 200 тисяч.

«Будемо приймати, — запевняє Максим Козицький. — Люди йдуть зі своїх розвалених будинків і наша задача їх прихистити. Чи є вільні місця? Звісно, таких комфортних місць, як у готелях, санаторіях, пансіонатах, не залишилося. Розгортаємо нові місця для біженців у школах, на промислових майданчиках, у садочках, бібліотеках, театрах. Забезпечуємо речами першої необхідності та продуктами. Потяги з нашими людьми буде приймати не лише головний залізничний вокзал Львова, а й Самбір, Дрогобич, Красне, Стрий».

Читайте також: Велике «переселення» народів

Схожі новини