Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові створили штаб захисту тварин, які через війну опинилися на вулиці

У Стрийському парку знайшли «ручного» кабанчика, якого сюди привіз переселенець, а потім цинічно випустив...

У Львові створили штаб захисту тварин, які через війну опинилися на вулиці
У Львові створили штаб захисту тварин, які через війну опинилися на вулиці

У Львові створили штаб захисту тварин, які через війну опинилися на вулиці. Штаб облаштували у парку «Знесіння», де уже чимало років працює Домівка врятованих братів наших менших. Станом на 1 березня у штабі замешкало три десятки тварин: коти, собаки, папуги, кролики, пацюки, хом"яки і навіть є дикий кабанчик. Він ручний.

Як розповів «ВЗ» керівник Домівки врятованих тварин Орест Залипський, цього кабанчика до Львова з собою привезли переселенці. Але не розрахували свої сили… Коли стало дискомфортно, вирішили просто випустити тваринку в Стрийський парк… Небайдужі містяни підібрали кабанчика і завезли у штаб.

Орест каже, у штабі є чотири коти і три собаки, яких підібрали із району головного залізничного вокзалу. Вони могли втекти від переляку, або тварин просто випустили на волю, щоб були у статусі безпритульних…

Частину тварин приносять у штаб самі переселенці (переважно з Харкова), щоб там їх годували кілька днів, поки господарі не знайдуть житло.

«Вчора була дуже велика проблема щодо перевезення чотирилапих залізницею, — продовжує розмову Орест Залипський. — Не хотіли брати у вагони тварин. Натомість поляки радо приймають у потягах братів наших менших».

Орест Залипський закликає небайдужих людей приносити у штаб харчі для тварин — корми для котів і собак, фарш, зерно, сіно, овочі…

Не усі господарі кидають тварин, коли лунають вибухи чи сигнал повітряної тривоги. Журналістка «ВЗ» була свідком, коли в підвал молода пара (це мої сусіди поверхом вище) взяли з собою клітки з двома кроликами. Це підняло настрій тих, хто ховався у підвалі, чимало дітей бавилися з кроликами. Власниця тварин каже, змушена брати із собою, бо якщо раптом вибухи чи обстріли, то лякливі кролики помруть… Одного кролика жінка взяла з притулку, іншого купила на ринку. І тепер не розлучається з ними за жодних обставин, навіть під час війни.

Читайте також:

Фото автора

Схожі новини