Передплата 2024 «Добра кухня»

«Коронавірусний» літак: злетіли нормально, а сіли – 80 відсотків пасажирів виявилися інфікованими

  • 07.01.2022, 20:30
  • 21.2K

Загадковий випадок масового зараження в літаку, що летів з Італії до Індії, найкраще ілюструє «вибуховий» потенціал штаму «омікрон» і швидкість, з якою він здатний заражати людей

«Коронавірусний» літак: злетіли нормально, а сіли – 80 відсотків пасажирів виявилися інфікованими
«Коронавірусний» літак: злетіли нормально, а сіли – 80 відсотків пасажирів виявилися інфікованими

Про це стало відомо увечері у четвер, 6 січня. Рейс португальської чартерної компанії Euro Atlantic Airways, вилетів з Мілана в індійське місто Амрітсар зі 179 пасажирами на борту (160 дорослих та 19 дітей). Політ тривав близько 7 години. Після прильоту, оскільки Індія — країна високого ризику, всі дорослі пасажири мали пройти тест на коронавірус. І виявилося, що зі 160 дорослих туристів у 125 (78 відсотків) результат тесту виявився позитивним.

Багато хто не повірив і почав розпитувати аеропортову владу: а інші пасажири пройшли передпольотну перевірку? Виявилося, це справді так. Усі пасажири до єдиного сіли в цей літак мали на руках документ про негативний результат перевірки на коронавірус. А за час польоту заразилися.

Всупереч невдоволенню пасажирів та їхніх родичів, які прийшли їх зустрічати, усіх, хто прибув, розвезли на машинах служби швидкої допомоги у коронавірусні відділення місцевих лікарень. Кожному з пасажирів було запропоновано кілька лікарень на вибір. Багато хто все одно обурювався. Але про те, щоб хтось самовільно вирушив до міста, не повідомляється.

Індія не Ізраїль, там такого не зрозуміють. Наприкінці грудня, як розповідав сайт «Деталі», ізраїльтянин у Таїланді спробував втекти з коронавірусного готелю та влип у дуже великі неприємності. Вирок йому було винесено 29 грудня.

А авіакомпанія почала розслідувати, як таке могло статися. Проміжна посадка була лише одна: у Тбілісі. Але це була технічна зупинка заправки паливом, пасажири не виходили з літака в термінал. Наразі фахівці авіакомпанії намагаються з'ясувати, чи підіймався у Тбілісі хтось з обслужного персоналу до салону.

Читайте також: У Франції хворим на COVID-19 медикам дозволили працювати

Фото: pexels

Схожі новини