Передплата 2024 «Добра кухня»

Собаки тепер мають власний авіаборт

Виняткову увагу до собак продемонструвала американська фірма Bark, яка спеціалізується на виробництві товарів для цих тварин. Тут заснували першу у світі авіакомпанію, яка перевозитиме гавкунів та їхніх господарів

Під час перельоту собак годують.
Під час перельоту собак годують.

Одне «пасажиромісце» у такому літаку під час внутрішніх рейсів коштує шість тисяч доларів, а міжнародний переліт обійдеться у вісім тисяч «зелених». У перший політ на спеціалізованому літаку вирушило 10 тварин — більше вільних місць не було.

Сервіс для таких незвич­них мандрівників забезпече­но на найвищому рівні, без будь-якої бюрократії. За при­скореною процедурою їх про­пускають на борт, спеціаль­ний стюард привчає собак, як слід поводитися у салоні. Су­вору дисципліну (перебуван­ня на повідку) передбачено лише під час посадки на борт, злету і приземлення — а у ході польоту собаки мають віль­ний режим пересування, мо­жуть бігати, лежати, сидіти на кріслах. Їх також годують. Са­лон пофарбовано у приєм­ний для чотирилапих колір, тут розпилено також приєм­ний для їхнього нюху спрей, лунає спокійна музика.

Керівник фірми Bark і сам спробував себе у ролі собаки на літаку. Під час чотириго­динного перельоту із Флори­ди до Нью-Йорка перебував у багажному відділенні - си­дів у замкненій клітці.

Схожі новини