Передплата 2024 «Добра кухня»

Вчені: «омікрон» – найбільш інфекційний вірус в історії людства

  • 07.01.2022, 13:15
  • 940

Такого заразного вірусу людство ще знало

Вчені: «омікрон» – найбільш інфекційний вірус в історії людства
Вчені: «омікрон» – найбільш інфекційний вірус в історії людства

Іспанська газета El Pais опублікувала серію інтерв'ю з експертами та дослідниками в галузі вірусології та медичної статистики, які сходяться на думці, що коронавірус варіанта «омікрон» побив усі рекорди контагіозності, тобто здатності передаватися від хворих до здорових. Такого заразного вірусу людство ще знало.

Про це розповів у п'ятницю, 7 січня, сайт «Ісраель ха-йом».

Професор Роб Бахарія, фахівець із інфекційних захворювань із загальної мережі лікарень Массачусетсу, заявив в інтерв'ю іспанській газеті: «Менш ніж через місяць після того, як його виявили в Південній Африці, „омікрон“ вже був у всьому світі. Швидкість поширення цього штаму просто дивовижна».

Історик медицини Антон Аракорке заявив, що вражений швидкістю, з якою цей вірус передається від людини до людини. «Це найвибухонебезпечніший мікроорганізм в історії людства, — заявив він. — Холері в XIX столітті знадобилися роки, щоб поширитися світом».

Епідеміолог Вільям Ханай (William Hannay), директор Центру інфекційних захворювань Гарвардського університету в США, заявив: «Ви заражаєтеся „омікроном“ миттєво, вже за найлегшого контакту».

Читайте також: Вчені назвали популярну в Ізраїлі спецію, що знижує ризик онкології

Фото: pexels

Схожі новини