Вчені назвали популярну в Ізраїлі спецію, що знижує ризик онкології
- 06.01.2022, 20:30
- 1 777
Британські вчені з благодійного дослідницького фонду онкологічних захворювань Cancer Research UK назвали спецію, що знижує ризик онкологічних захворювань. Нею виявилася популярна в Ізраїлі куркума
/wz.lviv.ua/images/news/_cover/449929/kurkuma.jpg)
Про це відкриття повідомляє «Дейлі експрес».
Вчені з'ясували, що в регіонах, де заведено вживати куркуму, онкологією хворіють менше. Це пов'язано з високою концентрацією антиоксидантів у цій спеції.
Користь куркуми підтвердила дослідження за участю добровольців з рідкісною формою онкології — аденоїдною кістозною карциномою. У звичайне лікування цих пацієнтів включили вживання куркуми. За кілька місяців стан пацієнтів стабілізувався, а обсяг пухлини зменшився на 80%.
В Ізраїлі куркума дуже популярна. Її додають у кускус, супи, м'ясні та рибні страви. Заведено додавати трохи куркуми до традиційної єврейської шабатної страви — чолнт. Однак важливо не переборщити, оскільки дуже велика кількість цієї спеції може надати страві гіркого смаку.
Читайте також: Як куріння пов'язане з депресією: дослідження
Фото: pexels