Передплата 2024 «Добра кухня»

«Знищити нашу країну», - Данілов про наміри Путіна

  • 26.12.2021, 08:35
  • 746

Секретар РНБО закликав впровадити санкції проти РФ

«Знищити нашу країну», - Данілов про наміри Путіна
«Знищити нашу країну», - Данілов про наміри Путіна

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що президент Росії Володимир Путін прагне знищити Україну, але ризику широкомасштабного вторгнення РФ наразі немає.

Про це він сказав в інтерв’ю AFP.

За оцінками офіційного Києва, з жовтня поточного року кількість російських військ на кордоні з Україною зросла з 93 до 104 тисяч. На думку Данілова, це не є суттєвим збільшенням. При цьому він зазначив, що влада не хоче «лякати людей» заявами про ймовірне вторгнення Росії, оскільки це може дестабілізувати країну зсередини та зіграти на руку Путіну.

«Путін хоче знищити нашу країну. Чи переможе він? Ні. Наші громадяни будуть захищати нашу країну», — сказав секретар РНБО.

За його словами, у разі нападу Росії армія і цивільне населення сформують широкий національний рух «опору». Данілов також закликав західні країни запровадити превентивні санкції проти Росії та наголосив, що забезпечення України оборонною зброєю є «питанням номер один». При цьому він застеріг Захід від ухвалення рішень щодо долі України без Києва.

«Хоч би який був результат цих переговорів, він не працюватиме, якщо його не приймуть українці. Ми не Росія. Неможливо поставити всіх на коліна, бо великі люди вирішили за нас», — сказав Данілов.

Фото з сайту Укрінформ.

Читайте також: Сьогодні минає 30 років, як США підтримали незалежність України

Схожі новини