Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Резолюція Європарламенту публічно анонсує пакет «пекельних санкцій» проти Росії – Петро Порошенко подякував партнерам за підтримку України

  • 17.12.2021, 09:52
  • 516

Порошенко, зокрема, подякував партнерам з Європейської народної партії та її президенту Дональду Туску і закликав Єврокомісію та Європейську Раду посилити оборонну підтримку нашої держави

«Справжній вияв солідарності з боку наших друзів, який, віримо, змусить Кремль вгамувати апетити щодо подальшого вторгнення і замислитися над ціною порушення міжнародного права. Україна не наодинці! З нами увесь цивілізований світ, для якого цінності демократії, права людини та верховенства права є об’єднуючими», — написав Порошенко у Facebook.

«Глибоко вдячний нашим друзям у Європарламенті за чітку фіксацію своєї підтримки перспективи членства України в ЄС та публічного анонсування пакету „пекельних санкцій“ проти Росії, які боляче вдарять і по російській економіці та фінансах, і по російських компаніях, і по найближчому оточенню Путіна. Російська військова машина насправді є безпорадною проти нашої єдності і солідарності», — вважає лідер партії.

«Особливо вдячний нашим партнерам в Європейській народній партії та особисто Президенту Дональду Туску за спільну і скоординовану роботу з просування позиції на захист України та зміцнення її стійкості. Повністю підтримую позицію Європарламенту в тому, що будь-яка політика умиротворення чи поступок з боку Заходу буде розглядатися як слабкість і лише посилюватиме ескалацію з боку Кремля», — наголошує Порошенко.

«Щиро розраховую, що на рівні Європейської Комісії та Європейської Ради також почують заклики Європарламенту про важливість військової та оборонної підтримки України з боку держав-членів Євросоюзу», — пише п’ятий президент.

«Україна вже робить надзвичайний внесок у збереження і захист миру, безпеки і стабільності Об’єднаної Європи. Разом ми сила!», — наголошує Порошенко.

Читайте також: Зняття санкцій проти Північного потоку-2 — поразка нинішньої влади, але це ще можливо змінити, — Порошенко

Схожі новини