Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За скільки продали бас-гітару Пола Маккартні?

Інструмент “потягнув” на пів мільйона доларів

Головними лотами аукціону Guitar Icons, організованого у США Music Rising, стали музичні інструменти, які належали колись зіркам рок-музики.

Music Rising — благодійна організація, яку 2005 року, коли американське місто Новий Орлеан було ущент зруйноване ураганом «Катріна», заснували музичний продюсер Боб Езрін і гітарист групи U2 The Edge. Гроші тоді збирали на нові інструменти для новоорлеанських музикантів, що потерпіли внаслідок стихійного лиха.

Під час пандемії коронавірусу творці Music Ring поставили собі нове завдання. Як розповів The Edge в інтерв’ю виданню Billboard, ідеться про те, аби допомогти музикантам із Нового Орлеана коштами, адже чимало з них зараз бідують…

Усього на аукціоні Guitar Icons зібрали два мільйони доларів. Серед лотів, проданих на аукціоні, була бас-гітара Yamaha BB-1200. Саме на ній грав знаменитий британський музикант Пол Маккартні у своїй групі Wings, яку створив після розпаду легендарного колективу Тhe Beatles. Бас-гітару Маккартні продали за 496,1 тисячі доларів. Це найбільша сума, яку коли-небудь виручали на аукціонах за такий музичний інструмент.

Раніше найдорожчою бас-гітарою, яку продали на аукціоні, була Fender Mustang 1969 року випуску, що колись належала басисту групи The Rolling Stones Біллу Вайману. 2020-го цей інструмент продали за 384 тисячі доларів.

Читайте також: За яку суму продали перше видання «Гаррі Поттера»

Схожі новини