Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Польща посилює карантин

  • 07.12.2021, 19:15
  • 559

З 15 грудня у країні розпочнуть діяти нові правила в’їзду в країну. Всі туристи, які прибули на територію країни з країн поза Шенгенською зоною, повинні мати чинний негативний тест на Covid-19. Також уряд країни планує ввести внутрішні обмеження для громадян

Видання WProst пише, що польський уряд вирішив посилити карантинні обмеження через появу нового штаму коронавірусу «Омікрон».

З 15 грудня тестування на Covid-19 буде обов’язковим для людей, які контактували з інфікованими людьми, зокрема — для вакцинованих.

Також уряд Польщі вирішив посилити карантинні обмеження для самих громадян. Кількість людей, які можуть відвідувати церкви, ресторани, готелі, культурні об’єкти (кінотеатри, театри, опери, громадські центри, концерти), а також басейни та аквапарки зменшать з нинішніх 50% до 30%.

Також тимчасово мають призупинити роботу усі дискотеки, нічні клуби й танц-холи, а 31 грудня і 1 січня у святкових залах кількість відвідувачів не має перевищувати 100 осіб. Ліміт не стосується вакцинованих осіб.

Зміни також відбудуться у роботі громадського транспорту. Там дозволять займати 75% вільних місць.

Певна кількість людей також зможуть відвідувати спортивні зали та фітнес-клуби, музеї та художні галереї — ліміт становить 1 людина на 15 квадратних метрів. Ці ж обмеження поширять на ярмарки, виставки, конференції та магазини.

З 15 грудня тестування на Covid-19 буде обов’язковим для членів домогосподарств інфікованих людей.

Студенти навчатимуться дистанційно з 20 до 9 січня.

Читайте також: «Коктейль» з вакцин поліпшує захист від коронавірусу, — дослідження

Схожі новини