Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Міністр оборони закликав США, Канаду та Британію поситити військову допомогу Україні

  • 06.12.2021, 11:15
  • 431

Очільник Міноборони Олексій Резніков закликав США, Канаду та Велику Британію оперативно надати військову допомогу Україні для стримування російської агресії

Олексій Резніков. Фото: Міноборони
Олексій Резніков. Фото: Міноборони

Про це міністр Резніков заявив в інтерв’ю канадському виданню The Globe and Mail.

Він наголосив, що Україні потрібна «швидка відповідь» від союзників, яка б допомогла їй вирішити проблему нестачі воєнної техніки. Він наголосив, що важливо розмістити американських, британських та канадських солдатів у тих місцях, де Росія зможе їх побачити.

«Було б добре, якби канадські інструктори… були у Харкові, Маріуполі, Краматорську, Одесі та на острові Зміїному. Разом із представниками Великої Британії, США, на двосторонніх платформах, без НАТО. Над цими територіями повинні майоріти три прапори — прапор Канади, прапор США та прапор Великої Британії. Те, що ви тут, було б також хорошим знаком для росіян», — наголосив глава Міноборони.

Також Резніков сказав, що помітив розкол серед країн НАТО, коли йдеться про підтримку України. За його словами, Канада, США та Великобританія були більш схильні протидіяти агресивній поведінці Путіна, а Німеччина та Франція вагалися, бо були стурбовані збереженням своїх економічних відносин з Росією.

«Я думаю, що англо-саксонські союзники більші реалісти та розуміють всі ризики», — сказав міністр, додавши, що Польща та Литва також добре підтримували Україну, оскільки мають власну історію з Росією.

Читайте також: Україна отримає від ЄС понад 30 млн євро на оборону

Схожі новини