Передплата 2024 «Добра кухня»

Стало відомо, яке місто вважається найдорожчим для життя

  • 01.12.2021, 14:35
  • 544

Тель-Авів очолив рейтинг найдорожчих для життя міст

Тель-Авів вперше посів перше місце у рейтингу найдорожчих міст світу, обійшовши Париж. Торік французька столиця займала першу позицію, а ізраїльське місто — лише п'яту.

Рейтинг був укладений компанією Economist Intelligence Unit, що підпорядковується британському журналу The Economist та опублікований 1 грудня на офіційному сайті.

Лідерство Тель-Авіву пояснюється зміцненням ізраїльської валюти, шекеля, стосовно долара США та підвищенням цін на харчові продукти та транспорт. Загалом зростання вартості життя у багатьох містах пов'язують з пандемією COVID-19, що призводить до порушення постачання товарів, дефіциту та зростання цін.

Друге місце у рейтингу найдорожчих міст планети ділять між собою Париж та Сінгапур. До п'ятірки також увійшли Цюрих, Гонконг та Нью-Йорк. Натомість найдешевшим містом 2021 року виявилась столиця Сирії Дамаск.

«У наступному році ми очікуємо подальшого зростання вартості життя в багатьох містах, оскільки заробітна плата зростає в багатьох секторах. Однак ми також очікуємо, що центральні банки обережно підвищать процентні ставки, щоб зупинити інфляцію. Таким чином, зростання цін має бути помірним», — каже Упасана Дутт, керівник відділу світового рівня життя в Economist Intelligence Unit.

Читайте також: Проти Білорусі ухвалили новий пакет санкцій

Схожі новини