Передплата 2024 «Добра кухня»

МОЗ України попередило про спалах нових захворювань

  • 19.11.2021, 17:45
  • 777

Через декілька років в Україні можливий спалах хворіб, які в країні ігнорували через пандемію коронавірусу

Віктор Ляшко. Фото із соцмереж
Віктор Ляшко. Фото із соцмереж

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Ми дозволили профілактичні медичні огляди, оскільки епідемія COVID-19 значно впливає і на інші хвороби. Зокрема, ми говоримо і про інфекційні хвороби, онкологічні, про туберкульоз і про інші хвороби, які через пандемію COVID-19 у нас можуть бути недовиявленні», — наголосив очільник МОЗу.

Він пояснив, що через карантин ці хвороби виявлятимуть на різних етапах розвитку захворювання.

«Тому система охорони здоров’я готується до того, що за ці два роки, коли ми перебуваємо в карантинних обмеженнях, у нас значно збільшиться років через 3−5 кількість інших хворіб, які виявлятимуть не на початкових, а на інших стадіях розвитку хвороби, що буде набагато важче вилікувати і набагато дорожче для економіки країни. Тому ми відновили обов`язкові медичні огляди», — розповів Ляшко.

Він наголосив, що, згідно з законодавством, медогляди певних працівників відбуваються за кошти роботодавців, тому освітяни не повинні за нього платити.

Також міністр зауважив, що керівники закладів охорони здоров’я, які роблять медогляди, мають чітко спланувати свою роботу і визначити окремі дні та години для цих заходів.

Читайте також: Захворюваність пішла на спад: коронавірус в Україні

Схожі новини