Передплата 2024 ВЗ

Дослідники виявили, хто першим у світі захворів на коронавірус

  • 19.11.2021, 17:15
  • 673

Як з'ясувалося, першою хворобу підхопила продавчиня морепродуктів

Ринок морепродуктів у Китаї. Фото РБК
Ринок морепродуктів у Китаї. Фото РБК

Перший випадок захворювання на коронавірус у китайському місті Ухань, звідки почалась пандемія, все ж був у продавчині морепродуктів, а не бухгалтера, як вважали науковці досі.

Про це заявив голова відділу екології та еволюційної біології в Університеті Арізони Майкл Воробей та опублікував відповідне дослідження у науковому журналі Science.

Фахівець взявся за це дослідження, бо виявив невідповідності у термінах: він вивчив те, що вже було опубліковано в медичних журналах, а також відеоінтервʼю з першими хворими у Китаї.

Виявилось, що 41-річний чоловік, який працював бухгалтером, і у кількох висновках його назвали першим хворим на коронавірус, інфікувався набагато пізніше.

Він повідомляв, що симптоми хвороби у нього розпочались із лихоманки 16 грудня, однак це було повʼязано із стоматологічними проблемами, які ж розпочалися 8 грудня (у нього у дорослому віці ще є молочні зуби).

Відтак першим офіційним пацієнтом є продавчиня морепродуктів на ринку «Хуанань» в Ухані.

У неї симптоми з`явилися 11 грудня 2019 року.

Науковці зазначають, що більшість ранніх симптоматичних випадків була повʼязана з ринком, зокрема, із західною частиною, де були єнотовидні собаки.

Читайте також: Коронавірус з'явився в Китаї задовго до грудня 2019 року, — дослідження

Схожі новини