Передплата 2024 «Добрий господар»

Кулеба: РФ створила інфраструктуру для розгортання військ

  • 16.11.2021, 17:55
  • 440

Очільник МЗС вважає, що в Москві застосовують широкий спектр заходів, аби дестабілізувати Європу, зокрема штучно створена міграційна криза на кордоні ЄС та Білорусі

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Financial Times.

«Ми вважаємо, що використання мігрантів проти Білорусі, ситуація навколо Північного потоку-2, кампанії з дезінформації, військове нарощування Росією (на кордоні з Україною — ред.) — це частина ширшої картини (гібридних атак на Європу — ред.)», — сказав Кулеба.

Глава МЗС переконаний, що РФ посилює свої військові позиції біля кордону держави заради створення тиску на Україну. «Те, що ми зараз маємо — це інфраструктура, створена для великої кількості військ і великої кількості військової техніки, яку можна розгорнути проти України або використовувати як важіль впливу», — відмітив Кулеба.

Кулеба додав, що союзники України готові на військову співпрацю з Україною, і на санкційні заходи для протидії Росії.

«Ми знаємо, що може зробити кожен партнер. Дехто може працювати з нами на військовому треку. Інші бажають діяти через економічні заходи. Хтось інший може робити лише політичні повідомлення. Важливо об'єднати всі ці елементи разом, і виходячи з можливостей та політичної готовності кожного партнера, зробити свій внесок», — сказав Кулеба.

Читайте також: На польському кордоні немає міграційної кризи. Це російське вторгнення

Схожі новини