Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Готовність до будь-якого сценарію: Литва направила військових на кордон із Білоруссю

  • 09.11.2021, 08:35
  • 650

Литва направила військові сили до кордону з Білоруссю через проблемну ситуацію з мігрантами

Як передає delfi. lt, про це заявив голова Служби охорони державного кордону Литви Рустамас Любаєвас.

«До можливих сценаріїв ми готувалися у вихідні, сьогодні вже прийматимуться рішення. Зараз відбуваються зустрічі зі штабом Збройних сил Литви, плануємо скористатися можливістю дислокації додаткової кількості військових у бойовій готовності. Також погоджено дії з поліцією, Службою громадської безпеки», — зазначив він.

За словами Любаєваса, військовослужбовці готуються «до всіх можливих сценаріїв».

Міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте заявила, що підрозділи армії країни вже передислоковані «з урахуванням певної специфіки».

«Ми стежимо за тим, що відбувається на польсько-білоруському кордоні, і, звичайно, це означає, що ми можемо також очікувати подібних вторгнень та атак, тому всі наші відомства повинні максимально підготуватися, тобто максимальні сили наших посадових осіб, армії зараз передислоковані з урахуванням певної специфіки. Наші відомства обговорили можливі сценарії та відповідну тактику», — сказала Білотайте.

Президент Литви Гітанас Науседа підтримав владу Польщі: «Ми готові надати нашим сусідам будь-яку необхідну допомогу, щоб впоратися з цим викликом, пов'язаним із нелегальною міграцією», — написав він у Twitter після телефонної розмови з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Читайте також: До першого блекауту

Схожі новини