Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія нарощує війська на кордоні, - дані зі супутника

  • 02.11.2021, 10:45
  • 600

Американське видання Politico оприлюднило знімки супутника, які підтверджують те, що Росія знову концентрує війська та військову техніку на кордоні з Україною

На знімках зі супутника видно, як російські війська стягують потужності до кордону. Фото: Politico
На знімках зі супутника видно, як російські війська стягують потужності до кордону. Фото: Politico

Фото опубліковані на сайті Politico.

На них видно скупчення бронетанкових підрозділів, танків і самохідної артилерії, наземних військ, які зосереджуються біля російського міста Єльня, неподалік кордону з Білоруссю.

Ці підрозділи розпочали передислокацію з постійних місць базування наприкінці вересня. Йдеться частини 1-ї гвардійської танкової армії РФ.

Журналісти стверджують, що ця армія призначена для операцій різних рівнів та зазвичай першою отримує передові розробки бойової техніки.

Окрім того, техніка 4-ої танкової дивізії переміщена в райони поблизу Брянська і Курська, що біля північного кордону України.

Підрозділи оснащені основними бойовими танками Т-80У і самохідною артилерійською установкою. У цьому районі також помітили частини 1-ї гвардійської танкової армії.

У приватному розвідувальному агентстві Janes зазначили, що розгортання «знаменує явне відхилення від стандартної схеми навчання 1-ї гвардійської танкової армії», яке зазвичай відбувається під Москвою.

Напередодні американська газета The Washington Post з посиланням на неназваних чиновників США та ЄС повідомила, що Росія знову стягує війська до кордону з Україною через напружені відносини між Москвою й НАТО.

Читайте також: МЗС відреагувало на звинувачення Росії щодо України

Схожі новини