Передплата 2024 «Добра кухня»

МЗС відреагувало на звинувачення Росії щодо України

  • 01.11.2021, 18:15
  • 645

РФ заявила, що Україна намагається втягнути Росію в силові дії

У Міністерстві закордонних справ РФ заявили, що Київ нібито намагається «створити провокаційну ситуацію та втягнути Москву в силові дії». Натомість українське зовнішньополітичне відомство закликало Росію «припинити мислити категоріями війни», пише Суспільне.

Так, голова МЗС Р Ф Сергій Лавров обурився тим, що після загибелі українського військового на Донбасі ЗСУ скористалися безпілотником «Байрактар», щоб знищити гармату бойовиків.

«Повертаючись до України, до „нормандського формату“: так, загострення є. Спостерігаються спроби створити провокаційну ситуацію, викликати якусь відповідь від ополчення і втягнути Росію в якісь силові дії», — сказав Лавров в інтерв'ю російським ЗМІ.

Натомість в українському МЗС заявили, що насправді «Україна намагається втягнути Росію в дипломатичний процес».

«Закликаємо Р Ф нарешті припинити мислити категоріями війни. Очікуємо на добросовісне виконання нею домовленостей саміту лідерів Нормандського формату, досягнутих в Парижі в грудні 2019 року. Мова про відведення сил і засобів від лінії розмежування, дотримання режиму припинення вогню, розблокування роботи КПВВ, гарантування безпечного і надійного доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на всій території України, зокрема й на тимчасово окупованій території, та виконання інших положень підсумкового документа», — зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: «Газпром» знизив транзит газу до ЄС через Україну

Схожі новини