Передплата 2024 ВЗ

Чому Росія та Білорусь більше не отримають європейських грошей

  • 17.10.2021, 13:45
  • 462

Європейський банк реконструкції та розвитку більше не планує інвестувати в економіку Російської Федерації та Білорусі через те, що в цих країнах посилюється авторитаризм

Про це заявила президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо, повідомляє «Голос Америки».

«Ми підтримуємо країни, які послідовно реалізують демократичні принципи. У Білорусі ми призупинили всі наші інвестиції в державний сектор із серпня 2020 року. У Росії всі нові інвестиції ми припинили після анексії Криму у 2014 році», — сказала очільниця ЄБРР.

Рено-Бассо переконана, що так банк робить свій внесок в просування демократії в цих двох країнах, адже «фінансування від ЄБРР прямо залежить від реформ» і, отже, чим менше реформ, тим менше грошей.

Щодо співпраці між ЄБРР та Україною, Рено-Бассо наголосила, що банк наразі є одним зі значущих інвесторів в економіку України — за останні два роки ЄБРР інвестував в економіку держави приблизно два мільярди євро.

Голова ЄБРР пояснила, що для продовження інвестицій ЄБРР в Україну дуже важливо просування реформи у сфері корпоративного управління, а також «зеленого» порядку денного, зокрема, енергетики, заснованої на поновлюваних джерелах.

Читайте також: Як кримські чиновники обманули довірливу королеву Великобританії та скористалися жагою до публічності «імператорського дому Романових»…

Схожі новини