Передплата 2024 «Добрий господар»

Письменник Ігор Павлюк презентував книгу Arthania: selected poems, за яку отримав престижну премію у Швейцарії

Відомий український письменник родом із Луцька (мешкає у Львові), мандрівник Ігор Павлюк презентував у Львові збірку своїх поезій Arthania: selected poems, за яку нещодавно отримав у Швейцарії престижну літературну премію

Фото автора
Фото автора

Передмову до збірки поезій Ігоря Павлюка написав лауреат Нобелівської премії з літератури Мо Янь. Книжка перекладена українською та англійською мовами.

Серед інших закордонних письменників, які також отримали нагороди у Швейцарії — Ернесто Руїса Де Лінареса, Іфі Тоні Моньє, Франческо Веккі, Джоана Лонгава, Масал Пас Багдаді, Стефан Георгеску, Талат Клементін Пакмогду, Рафаелло Боссі, Енріко Вайме…

Фото автора
Фото автора

Як сказав під час презентації Ігор Павлюк, Arthania — древня назва України. «Зробив акцент на Art (мистецтво), — каже пан Ігор. — Над видавництвом книги працювали фахівці з України, Китаю, Америки, Фінляндії та Канади. Вірші для перекладу на англійську мову відбирав Ігор Лазірко. Мої вірші про любов до Батьківщини і до жінки» «.

Письменник каже, на літературну премію у Швейцарії його кандидатуру подало американське видавництво. Міжнародну премію у Швейцарії заснували цього року. «Фішка» премії — номінантів оцінюють визначні швейцарські критики. На урочисте нагородження зібрали письменників з усього світу, серед яких було чимало італійців.

Фото автора
Фото автора

За словами Ігоря Павлюка, премія не передбачає гонорару, вручили спеціальну нагороду — диплом. Ця премія дає змогу видавати книги у Європі, а також підвищує статус письменника. «Займаю високу планку на пантеоні світових письменників, — сказав Ігор Павлюк у коментарі для „ВЗ“. — Уже отримав кілька пропозицій видати книги. Це друга моя міжнародна літературна премія. Першу отримав ще шість років тому у Великій Британії, тоді мене зауважив Нобелівський комітет».

Читайте також: «Не уявляю, як можна писати романи про кохання, якщо ти не знаєш, що воно таке»

Схожі новини