Передплата 2024 ВЗ

У Білорусі ув’язнили понад 130 осіб за коментарі в соцмережах

  • 07.10.2021, 17:55
  • 415

У Білорусі заарештували близько 140 осіб, які залишали коментарі в соцмережах після смерті офіцера КДБ

У Білорусі затримали та арештували 136 людей, які начебто хотіли «хайпувати» на смерті співробітника Комітету державної безпеки країни, який загинув під час перестрілки із програмістом у Мінську.

Як повідомила 7 жовтня пресслужба Слідчого комітету Білорусі, силовики розслідують справу, порушеній за статтями 130 (провокування соціальної ворожнечі) і 369 (образа представника влади в інтернеті) Кримінального кодексу країни.

«Вас попереджали. Всі, хто зробив „хайп“ на горі сім'ї офіцера, будуть знайдені… Підозрюваними у кримінальній справі є 136, так званих, „анонімних коментаторів“. До них застосовано запобіжний захід у вигляді взяття під варту», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після смерті працівника КДБ у мережі, нібито, стали з'являтися коментарі та відеоролики, «які відрізнялися своїм цинізмом»: «Попри неодноразові попередження представників правоохоронних органів про дачу жорсткої й принципової правової оцінки по кожному такому факту, деяких „коментаторів“ це не зупинило, і вони, покладаючись на анонімність і уявну безкарність, продовжили свою цькування, образи й приниження в мережі інтернет».

Читайте також: На кого «стучать» білоруси, які підтримують Лукашенка?

Схожі новини