Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Що робити з курагою: три цікаві рецепти

  • 27.09.2021, 20:30
  • 1 247

Курага або сушені абрикоси — це корисний і смачний продукт, в якому міститься багато корисних речовин і який відносять до дієтичних продуктів. Курага — це корисний і смачний перекус, а ще з курагою можна приготувати дуже смачну випічку

Апельсиновий чізкейк з курагою

Інгредієнти:

  • 200 грамів пісочного або шоколадного печива
  • 500 грамів кисломолочного сиру
  • Півсклянки цукру (можна трохи більше)
  • 200 грамів кураги
  • 2 яйця
  • 3 столових ложки вершкового масла
  • 2 великих апельсини

Приготування:

Курагу замочіть у теплій воді. Вершкове масло розтопіть, печиво розтовчіть на крихти. Змішайте крихти з вершковим маслом і викладіть суміш на дно форми для запікання.

Поставте корж в духовку на 10 хвилин. Потім охолодіть.

Тепер в окремій тарілці добре перемішайте кисломолочний сир, цукор і яйця. Курагу подрібніть. Апельсини добре вимийте. З апельсинів вичавіть сік і залийте курагу апельсиновим соком. Натріть на дрібній тертці трохи апельсинової цедри і теж додайте її до кураги. Поставте апельсиновий сік та курагу на маленький вогонь і протушкуйте. Потім половину кураги і апельсинів додайте до сирної суміші, добре перемішайте.

Сирну суміш викладіть рівним шаром у форму для запікання. Зверху викладіть решту кураги.

Поставте чізкейк в духовку і запікайте приблизно півгодини або до готовності.

Смачного!

Пиріг з курагою

Інгредієнти:

  • 1,5−2 склянки борошна
  • 1 чайна ложка пекарського порошку
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка кефіру або ряжанки
  • 2 яйця
  • 1 чашка м'якого вершкового масла
  • 150 грамів кураги
  • Трошки апельсинової цедри
  • Дрібка солі

Приготування:

Курагу промийте і наріжте кубиками. Вершкове масло розтопіть і трохи охолодіть. Збийте вершкове масло з цукром. Продовжуючи збивати, додайте яйця і кефір. Потім поступово додайте борошно, дрібку солі і пекарський порошок. Додайте в тісто курагу і апельсинову цедру. Форму для запікання змастіть маслом. Вилийте тісто у форму і поставте в духовку на 40 хвилин (або до готовності).

Пиріг готовий!

Смачного!

Печиво з курагою

Інгредієнти:

  • 1 чашка борошна
  • 1 чашка кисломолочного сиру
  • 2/3 чашки м'якого вершкового масла
  • 1 яйце
  • Півчашки цукру
  • 0,5 чайної ложки пекарського порошку
  • Дрібка солі
  • 200 грамів кураги

Приготування:

Курагу залийте гарячою водою, щоб вона розм'якла, після чого воду злийте. Замісіть тісто: добре перемішайте кисломолочний сир, вершкове масло, борошно, яйце, цукор, пекарський порошок та дрібку солі.

Тісто розкачайте і виріжте з тіста кружечки для печива (це можна зробити за допомогою звичайної склянки). Для того щоб вийшло одне печиво, вам знадобиться 2 кружечки тіста та 1 курага: покладіть курагу на перший кружечок тіста, накрийте другим, защіпніть.

Викладіть печиво на деко і запікайте до готовності.

Смачного!

Читайте також: Чарівний смак. Три страви з ягід

Схожі новини