Що робити з курагою: три цікаві рецепти
- 27.09.2021, 20:30
- 976
Курага або сушені абрикоси — це корисний і смачний продукт, в якому міститься багато корисних речовин і який відносять до дієтичних продуктів. Курага — це корисний і смачний перекус, а ще з курагою можна приготувати дуже смачну випічку
Апельсиновий чізкейк з курагою
Інгредієнти:
- 200 грамів пісочного або шоколадного печива
- 500 грамів кисломолочного сиру
- Півсклянки цукру (можна трохи більше)
- 200 грамів кураги
- 2 яйця
- 3 столових ложки вершкового масла
- 2 великих апельсини
Приготування:
Курагу замочіть у теплій воді. Вершкове масло розтопіть, печиво розтовчіть на крихти. Змішайте крихти з вершковим маслом і викладіть суміш на дно форми для запікання.
Поставте корж в духовку на 10 хвилин. Потім охолодіть.
Тепер в окремій тарілці добре перемішайте кисломолочний сир, цукор і яйця. Курагу подрібніть. Апельсини добре вимийте. З апельсинів вичавіть сік і залийте курагу апельсиновим соком. Натріть на дрібній тертці трохи апельсинової цедри і теж додайте її до кураги. Поставте апельсиновий сік та курагу на маленький вогонь і протушкуйте. Потім половину кураги і апельсинів додайте до сирної суміші, добре перемішайте.
Сирну суміш викладіть рівним шаром у форму для запікання. Зверху викладіть решту кураги.
Поставте чізкейк в духовку і запікайте приблизно півгодини або до готовності.
Смачного!
Пиріг з курагою
Інгредієнти:
- 1,5−2 склянки борошна
- 1 чайна ложка пекарського порошку
- 1 склянка цукру
- 1 склянка кефіру або ряжанки
- 2 яйця
- 1 чашка м'якого вершкового масла
- 150 грамів кураги
- Трошки апельсинової цедри
- Дрібка солі
Приготування:
Курагу промийте і наріжте кубиками. Вершкове масло розтопіть і трохи охолодіть. Збийте вершкове масло з цукром. Продовжуючи збивати, додайте яйця і кефір. Потім поступово додайте борошно, дрібку солі і пекарський порошок. Додайте в тісто курагу і апельсинову цедру. Форму для запікання змастіть маслом. Вилийте тісто у форму і поставте в духовку на 40 хвилин (або до готовності).
Пиріг готовий!
Смачного!
Печиво з курагою
Інгредієнти:
- 1 чашка борошна
- 1 чашка кисломолочного сиру
- 2/3 чашки м'якого вершкового масла
- 1 яйце
- Півчашки цукру
- 0,5 чайної ложки пекарського порошку
- Дрібка солі
- 200 грамів кураги
Приготування:
Курагу залийте гарячою водою, щоб вона розм'якла, після чого воду злийте. Замісіть тісто: добре перемішайте кисломолочний сир, вершкове масло, борошно, яйце, цукор, пекарський порошок та дрібку солі.
Тісто розкачайте і виріжте з тіста кружечки для печива (це можна зробити за допомогою звичайної склянки). Для того щоб вийшло одне печиво, вам знадобиться 2 кружечки тіста та 1 курага: покладіть курагу на перший кружечок тіста, накрийте другим, защіпніть.
Викладіть печиво на деко і запікайте до готовності.
Смачного!
Читайте також: Чарівний смак. Три страви з ягід